Jesenski dan odprtih vrat 2018

Podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola vas vljudno vabita v Vrtnarsko hišo na Rudniku v Ljubljani na DAN ODPRTIH VRAT.

V soboto, 22.9.2018 od 9.00 do 14.00

Z vami bodo:

Bojca Januš, je avtorica vrtnarskega priročnika Permakulturni vrt, in lastnica podjetja Gajin vrt. Bojca bo z vami delila svoje znanje in izkušnje o permakulturi in preizkušenih ekoloških izdelkih, kot so kompost z bioogljem, biooglje, kaolin, grenka sol…

Brigita Šušteršič, je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja, s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Je avtorica dveh knjig, novo izdano Kuhajmo domače boste lahko tudi kupili. Z Brigito  boste lahko poklepetali o samooskrbnem življenju na Goričkem, kjer živi z družino.

Mitja Križan, strokovnjak iz podjetja Aurum bo predstavil odlične pripravke za ekološko varstvo in gnojenje rastlin. Le ti so izdelani iz rastline neem, alg ali zelišč. Nekateri izdelki so v osnovi gnojilo, hkrati pa delujejo proti škodljivcem ali boleznim.

Sonja Krompič bo predstavila svoje čudovite zapestnice, v katere je tankočutno vnesla drobce rastlinskega sveta Vrta Kržišnik. Le ta je  nastajal  v več kot dvajsetletnem načrtovanju, zasajanju in  ustvarjalnem sodelovanju arhitektke Jute Krulc in akademskega slikarja Tomaža Kržišnika.

Jerneja Jošar, Cvetlična, gostiteljica, je mojstrica vrtnarjenja in pisanja o vrtnarjenju za številne slovenske revije, ve (skoraj) vse o ekološkem vrtnarjenju, pa o vrtičkih na balkonih in še o marsičem. Avtorica treh knjig, četrto pa pravkar pripravlja.

Matic Sever, Trajnice Carniola, gostitelj, je eden največjih slovenskih poznavalcev trajnic, avtor treh knjig, urednik vrtnarske revije Rože in vrt, oblikovalec vrtov, organizator botaničnih izletov po Sloveniji.