Dan odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku

 

Dan odprtih vrat
Dan odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku

Podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola vas vljudno vabita v Vrtnarsko hišo na Rudniku v Ljubljani na DAN ODPRTIH VRAT.

V soboto, 21.4.2018 od 9.00 do 14.00

 

Z vami bodo:

Risto Pecev, diplomirani živilski tehnolog je lastnik in glavni pek v pekarni Art Bread. V ljubljanski Rožni dolini peče iz počasi vzhajanega testa fantastičen kruh (tudi bagete), pa krušno in sladko pecivo. Vse bo mogoče kupiti, obenem pa poklepetati z mojstrom.

ROŽMA je slovenska znamka, ki v svoje produkte vključuje zelišča: lokalna, jedilna, divja, gojena, plevelasta, zdravilna, začimbna… Iz njih nastajajo piškoti Rožma cvetlični prigrizki, sveža zelišča dostavljamo vrhunskim restavracijam in posameznikom ter za vas pripravljamo delavnice.

Katja Puncer, strokovnjkinja za česen, čebulo in šparglje iz podjetja Aspega, ki bo z vami delila svoje bogato specializirano znanje za omenjene tri kulture, na njeni stojnici bo možno kupiti tudi nekaj preverjenih dobrih sort špargljev in šalotke.

Petra Jerič (Kupipi unique) je oblikovalka, ki je v privlačno podobo zavila že mnoge romane in priročnike, med drugim tudi Jernejin vrtnarski priročnik Vrtnarimo z Jernejo. Igrivost in ljubezen do narave pa je prenesla tudi v svoje nadvse tenkočutno izdelane broške in obeske z motivi iz narave.

Alenka Šiplič, strokovnjakinja iz prekmurskega podjetja Ograček, bo predstavila vsestransko biooglje, njegove lastnosti in pozitivne učinke na prst ter rastline. Biooglje boste lahko tudi kupili.

Jerneja Jošar, Cvetlična, mojstrica vrtnarjenja in pisanja o vrtnarjenju za številne slovenske revije, ve (skoraj) vse o ekološkem vrtnarjenju, pa o vrtičkih na balkonih in še o marsičem. Avtorica treh knjig, četrto pa pravkar pripravlja.

Matic Sever, Trajnice Carniola, eden največjih slovenskih poznavalcev trajnic, avtor treh knjig, urednik vrtnarske revije Rože in vrt, oblikovales vrtov, organizator botaničnih izletov po Sloveniji.

  

Ponudili vam bomo:

ekološka semena in pester nabor ekoloških sadik, ekološka gnojila in substrate, ekološka sredstva za krepitev in zaščito rastlin, pestro izbiro trajnic z novitetami, dišavnice, jagodičevje…

Izbrane artikle bo na ta dan moč dobiti po še posebej ugodni ceni!

 

Nekaj iz posebne ponudbe, ki bo na voljo le na ta dan:

  • hortenzija ‘Dark Angel’, namesto 5,20 samo 3,70 eur,
  • hortenzija ‘Sabrina’, namesto 5,20 samo 3,70 eur,
  • rumeni dren, namesto 6,20 samo 4,40 eur,
  • rdeči kosmatinec-okrogli lončki, namest 2,40 samo 1,70 eur,
  • aster ‘Lutetia’, namesto 3,20, le 2,40 eur,
  • pisanolistni kostanj, namesto 27 le 22 eur,
  • sirski oslez, namesto 15,00 samo 7,00 eur,
  • ekološke sadike cvetače, 9 kosov, namesto 2,70 le 2,00 eur,
  • določeni artikli HomeOgarden  50 % ceneje.

 

Vabljeni v družbo strokovnjakov in vrtnarskih navdušencev ter ljubiteljev vsega lepega!

Ob prigrizkih in kavi, v čudovitem naravnem ambientu, bo beseda tekla o marsičem.

Veselimo se ponovnega druženja z vami!